Markon Tuinbouwtechniek

Markon Tuinbouwtechniek

Markon Tuinbouwtechniek

Markon Tuinbouwtechniek

Euro 95 nekt grasmaaiers

25 april 2013

Uit de Telegraaf
Euro 95 nekt grasmaaiers
door Bart Mos
ZWOLLE, vrijdag 19-04-2013

Een ramp dreigt voor de Nederlandse hobbytuinier. Terwijl de eerste zonnestralen het gras in de tuin eindelijk doet groeien, zijn veel motormaaiers niet meer aan de praat te krijgen. Oorzaak: de bio-ethanol die wordt toegevoegd aan onze benzine.

"Stroop", noemt Willem de Groot, handelaar in tuinmachines, de kleverige smurrie die in toenemende mate de benzinetankjes van motormaaiers en motorzagen van zijn klanten verstopt, waardoor ze niet meer willen starten. "De euro 95-benzine in de tankjes bederft in de maanden dat de machines ongebruikt in de schuur staan. Als je in het voorjaar het motortje voor het eerst wil starten, raken de leidingen direct verstopt", weet De Groot. Andere reparatiediensten herkennen de problemen. "Euro 95 verzeept en daar kunnen storingen door optreden", zegt reparateur John Kuijper uit Utrecht.

Volgens De Groot wordt het bederf veroorzaakt door de bio-ethanol die aan de benzine wordt toegevoegd. Het wetenschappelijk onderzoekscentrum TNO bevestigt dit. "De houdbaarheid van de brandstof neemt af door ethanol", aldus een TNO-woordvoerster.

De Groot adviseert ervoor te zorgen dat de tank aan het eind van het seizoen leeg is. "Gewoon de motor laten draaien totdat alle milieuvriendelijke benzine op is", knipoogt hij.

Om dit probleem op te lossen heeft Markon tuinbouwtechniek de Aspen benzine die deze problemen niet kent. Kijk op de website bij accessoires bij Aspen benzine daar wordt alles uitgelegd.

Terug

Markon Tuinbouwtechniek

Copyright © Markon VOF 2024 - Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl | Sitemap | Site Index